23 – 25 september 2022 – Yoga Nature Retreat

Zodra je het water oversteekt en Flevoland oprijdt, voel je je in een ander stukje Nederland. Je ervaart de ruimte richting het Horsterwold; een roofvogel zit op een grote tak, de bomen zwaaien je tegemoet. Je stapt uit, ruikt de bladeren en hoort de vogeltjes. Tussen de bomen zie je de knusse lichtjes, de lange aanschuiftafels en de mooie buitenverblijven. Jouw plek om je onder te dompelen in de natuur gedurende dit weekend.

🌿 Buitenhotel Terra Wolde, Zeewolde

🗓 23 t/m 25 september 2022

✨ vanaf €310

Bij Terra Wolde voel je je thuis in de natuur. Het Horsterwold is het grootste loofbomenbos van Nederland, en op een stukje daarvan is het mooie Terra Wolde gerealiseerd door Lisette. Met enthousiasme, doorzettingsvermogen en passie voor de natuur is deze buitenervaring gecreëerd, organisch en in harmonie met de natuur. En zo kun je deze Yoga Nature Retreat ook precies beleven! Leven met het ritme van de natuur, terug naar jouw innerlijke natuur.

Je verblijft in een comfortabele tent, yurt of boshuisje onder de bomen; een heerlijke plek voor jezelf! En je kunt zo met je tasje aankomen; de echte bedden zijn al voor je opgemaakt. Gedurende de dagen kun je aansluiten bij de yogalessen & meditaties, inspiratie-sessies en de lange aanschuiftafels voor het eten. Je kunt je vrij bewegen over het terrein, de bossen verkennen of je juist lekker terugtrekken met een boekje. En natuurlijk ben je welkom om te helpen in de moestuin of bij het koken, of voor een kletspraatje & een kop thee. Leven op gevoel.

Leven met de elementen

Deze dagen gaan we meebewegen met de elementen. De Chinese filosofie gaat uit van 5 elementen (hout, vuur, aarde, metaal en water), ontstaan door nauwkeurige observatie van de natuur. Deze elementen maken deel uit van de natuur, de seizoenen en van jou! De Yin Yoga, meditaties en maaltijden zijn gebaseerd op deze elementen en stimuleren die energie in jou.

Tijdens een inspiratie-sessie delen we nog meer kennis over de Chinese filosofie, yin & yang, de 5 elementen, de seizoenen en de cycli van de natuur; op deze manier ga je misschien dit ook bij jezelf herkennen en krijg je inspiratie om steeds meer met jouw natuur mee te leven.

Yin Yoga

Gedurende de retreat beginnen en eindigen we de dag met een meditatie en Yin Yoga les. Yin Yoga is een milde vorm van yoga waarbij we vooral gaan loslaten en ontspannen. Een fijne manier om steeds meer met je aandacht in je lichaam te komen, te verstillen, te voelen en op een zachte manier jezelf te voeden. Door de houdingen wat langer aan te houden en de spieren zoveel mogelijk te ontspannen, stimuleren we de diepere lagen in het lichaam, zoals het bindweefsel en de energiebanen (meridianen).

Alle lessen zijn toegankelijk voor iedereen; enige yoga-ervaring is niet nodig. Als je wel yoga-ervaring hebt, krijg je de mogelijkheid om meer verdieping op te zoeken tijdens deze week. De yoga vindt buiten plaats, op het yogadeck onder de bomen. Bij slecht weer kunnen we gebruik maken van een tent-overkapping.

Meditatie Retreat

Aanschuiftafels!

Met de lunch & het diner eten we gezamenlijk aan de sfeervolle lange tafels in het bos. Het ontbijt wordt iedere ochtend klaargezet; voel je vrij om aan te schuiven aan tafel of om een eigen plekje te zoeken om ervan te genieten. De maaltijden sluiten aan op de yogalessen en de 5 elementen, en zijn zo natuurlijk & lokaal mogelijk bereid. Én met passie & liefde natuurlijk, want we houden ontzettend van verse ingrediënten en van lekker eten!

Gedurende de dag kun je koffie, thee en water pakken, en zetten we regelmatig wat lekkers voor jullie klaar.

Terra Wolde

Bij Terra Wolde ben je echt buiten, in de natuur. Je leeft met het ritme van de natuur, terwijl je verblijft in een comfortabele Bell tent, yurt of boshuisje midden in het bos. In alle verblijven staat een opgemaakt tweepersoonsbed voor je klaar, waarin je je iedere avond kunt onderdompelen. Terra Wolde is duurzaam opgezet en volledig in harmonie met de natuur; de zonnepanelen zorgen voor elektriciteit en regenwater wordt hergebruikt waar mogelijk!

Je kunt samen boeken en verblijven in het buitenhotel, of je boekt een verblijf voor jezelf – net wat bij jou past. Voel je welkom en voel je thuis.

De 20m2 Bell tenten zijn ingericht met een comfortabel 2-persoonsbed en een klein 2-persoons zitje. De 20m2 yurt heeft een 2-persoonsbed, een zitbankje en een houtkachel in het midden. Het kleinste houten huisje in het bos, ‘de kleinste’, is geschikt voor max. 2 personen, met ook een 2-persoonsbed. In bovenstaande verblijven kun je gebruik maken van het gezamenlijke sanitair huisje. En dan is er nog het off-grid boshuisje met 2-persoonsbed, zithoek, houtkachel, een regendouche en eigen toilet – ook is er een nespresso apparaat en waterkoker aanwezig.

Inclusief

 • 2 overnachtingen in de natuur (in een comfortabel buitenverblijf met een echt tweepersoons bed!) – warme douches & wc’s
 • Lekkere & voedzame maaltijden (2x ontbijt, 2x lunch, 2x diner)
 • Koffie, thee, water & lekkers tussendoor
 • 4 yogalessen & meditaties buiten (inclusief gebruik van materialen)
 • Stilte-wandeling
 • Inspiratie-sessie
 • Al het goede van de natuur!

Exclusief

 • Vervoer
 • Reis- & annuleringsverzekering
 • Toeristenbelasting

Prijs

Verblijf in 20m2 Bell tent met 2-persoonsbed:

 • Voor 1-persoonsbezetting: €410 p.p.
 • Voor 2-persoonsbezetting: €330 p.p.

Verblijf in 20m2 yurt met 2-persoonsbed, zitbankje & houtkachel:

 • Voor 1-persoonsbezetting: €450 p.p.
 • Voor 2-persoonsbezetting: €375 p.p.

Verblijf in het kleinste huisje in het bos met 2-persoonsbed:

 • Voor 1-persoonsbezetting: €410 p.p.
 • Voor 2-persoonsbezetting: €330 p.p.

Verblijf in 20m2 off-grid boshuisje met 2-persoonsbed, zithoek, houtkachel & eigen sanitair:

 • Voor 1-persoonsbezetting: €500 p.p.
 • Voor 2-persoonsbezetting: €410 p.p.

Programma

Vrijdag
14.00 – 16.00 uur:
Aankomst & plekje ontdekken
16.00 uur: Kennismaking & thee
16.30 – 18.00 uur: Meditatie & Yin Yoga
19.00 uur: Aanschuifdiner

Zaterdag
7.30 uur:
Thee staat klaar!
7.45 uur: Meditatie
8.00 – 9.15 uur: Yin Yoga
9.30 uur: Ontbijt
11.30 uur: (Y)inspiratie sessie
13.00 uur: Lunch
15.30 uur: Thee & lekkers
16.00 – 17.30 uur: Meditatie & Yin Yoga
18.30 uur: Aanschuifdiner & kampvuur

Zondag
7.30 uur:
Thee staat klaar!
7.45 uur: Meditatie
8.00 – 9.15 uur: Yin Yoga
9.30 uur: Ontbijt
11.30 uur: Stilte-wandeling
13.00 uur: Lunch
14.00 uur: Afsluiting

Inschrijven

Heb je zin gekregen om mee te gaan? Meld je dan nu aan! Of voel je vrij om ons te benaderen voor eventuele vragen.

Login

Lost your password?