Over ons

Yoga Karavaan is ontstaan uit liefde voor de natuur, yoga & meditatie en holistisch eten. Deze 3 elementen maken tot wie we zijn.

Yoga Karavaan

De natuur die verrijkt, voedt en je terugbrengt naar jezelf. Yoga & meditatie als sleutel tot ontspanning, rust, verdieping en bewustwording. En holistisch eten om jezelf te voeden op een manier die bij jou past. De natuur heeft zoveel te bieden – en wij zijn ook natuur! 

En soms hoef je helemaal niet ver weg om op reis te zijn. In eigen land zijn ook zoveel mooie stukjes natuur, waar je je helemaal uit voelt. Misschien bij jou om de hoek, of aan de andere kant van het land waar je anders wellicht niet zomaar zou komen. Blijf ontdekken en wees nieuwsgierig! Met als bijkomend voordeel dat we minder hoeven te reizen en dus meer tijd ter plaatse kunnen zijn; lekker makkelijk en wel zo duurzaam.

Over Yoga Karavaan

Yin Yoga

De basis van de yoga die we geven is Yin Yoga. Yin Yoga is een milde vorm van yoga, waarin we zoveel mogelijk loslaten en ontspannen.

Yin Yoga is gebaseerd op de Chinese filosofie en maakt daarbij gebruik van de 5 elementenleer en de meridianen (ook wel energiebanen genoemd). Alles is verbonden: het fysieke lichaam, emoties & gevoelens, gedachten, de energie in je lichaam. Bepaalde emoties kunnen invloed hebben op je lijf en andersom. Ook voeding en de seizoenen spelen hierbij een belangrijke rol.

Met Yin Yoga houden we de houdingen wat langer aan (2-5 minuten) waarbij we een milde rek opzoeken, en het lichaam zoveel mogelijk proberen te ontspannen.

In de houdingen stimuleren we de diepere lagen in het lichaam, zoals het bindweefsel en de energiebanen. Op die manier leren we los te laten en laten we de energie weer stromen!

In de ochtend zullen we de lessen actiever maken door een aantal bewegingen of actieve houdingen toe te voegen. Zo kun je rustig ontwaken: goedemorgen!

Iedereen kan deelnemen aan de yogalessen. Of je nu ver gevorderd bent, of net begint. Je eigen grens is je leermeester.

De docent

Natuurliefhebbers. Foodies. Yoga-fans. Mindfulness trainers. Meditatie beoefenaars. Reizigers. Mensen.

Cindy is een ervaren yogadocent en mindfulness trainer, met een passie voor de natuur en voor lekkere, holistische voeding. Zo’n 15 jaar geleden is ze zelf begonnen met mediteren, en dit heeft haar nooit meer losgelaten! Van meditatie-docent naar mindfulness trainer naar Yin yoga juf; vanuit stilte en vanuit beweging verbinden met jezelf. Sinds 2021 geeft ze ook de yin yoga teacher training bij de AALO Yoga Academy, om zo nog meer haar liefde voor yin yoga uit te kunnen dragen. Ze is een echte foodie, en wordt het meest blij van verse, natuurlijke ingrediënten – en vooral de kruiden uit eigen tuin! De natuur heeft zoveel moois te bieden en het liefst wordt ze volop ondergedompeld in de natuur. Kamperen in het bos, lopen met blote voeten in het gras, yoga op het strand en daarna een duik in zee, met haar tweeling rennen langs de waterkant of springen in de golven. Groot fan van buiten spelen! En van duurzaamheid; goed zorgen voor jezelf en voor de wereld om ons heen. Samen de wereld een stukje mooier maken.

Cindy van Kester

Cindy van Kester

RYT200
CRKBO_Docent

Login

Lost your password?